top of page
Trainen bij Body Reinforcement
BODY REINFORCEMENT
WERKWIJZE

ONTDEK EEN NIEUWE BENADERING VAN TRAINING

 

De manier van trainen is waarschijnlijk niet dat wat je gewend bent van fitness en personal training. In plaats van mij te richten op individuele spiergroepen, bekijk ik het lichaam als een geheel systeem. Het doel is om het lichaam in zijn totaliteit in balans te brengen, waardoor spieren en gewrichten optimaal samenwerken. Deze aanpak resulteert in een sterker, flexibeler lichaam met minder kans op pijntjes. 

 

Wanneer je bij mij start met training zal ik aan de hand van tests en bewegingsanalyses kijken waar extra aandacht nodig is voor jouw lichaam. Van daaruit gaan wij eerst het lichaam in alignment brengen om daar vandaan stapsgewijs volgens een doordacht systeem te werken naar een lichaam die vrij en pijnvrij beweegt in alle mogelijke richtingen.

 

Tijdens een sessie is alle aandacht op jou gericht. Ik let nauw op het juist uitvoeren van de oefeningen, zodat we elke keer alles uit jouw training halen. Daarnaast leer ik je hoe je je lichaam in de juiste houding krijgt en hoe je bewust je spieren inzet om een beweging uit te voeren. Deze benadering zorgt ervoor dat je in het dagelijkse leven bewuster beweegt en dat je meer vertrouwen zult hebben in jouw lichaam.

 

Wacht niet langer en investeer in jezelf voor een sterker en gezonder lichaam én een hogere kwaliteit van leven!

Werkwijze Body Reinforcement
Werkwijze Body Reinforcement
Werkwijze Body Reinforcement

RESTORE

ADAPT

PERFORM

We brengen het lichaam in balans door het te herstellen naar zijn optimale staat, dmv specifieke hersteltechnieken. Hiermee creëren we een sterke basis voor je training.

Vervolgens passen we je training geleidelijk aan om je lichaam aan te laten passen aan toenemende uitdagingen. Dit progressieve proces helpt je sterker te worden en je aan te passen aan diverse belastingen.

Ten slotte streven we ernaar om je lichaam te laten presteren op zijn hoogste niveau. Door de opgebouwde kracht en flexibiliteit te benutten, zodat je in meerdere richtingen vrij en pijnvrij kan bewegen.

VOETBAL ATHLETES
WERKWIJZE

NO NONSENSE ATHLETIC TRAINING VOOR KIDS

Bij de Speed Academy doen we niet aan oefeningen die niets bijdragen aan de atleet, maar doen we enkel oefeningen die bijdragen aan de prestaties en de ontwikkeling van elke atleet, maakt niet uit welke sport.

Voor alle sporten zijn er namelijk belangrijke componenten die elke atleet zou moeten trainen om op de top van zijn/haar kunnen te presteren. Deze componenten komen bij de Speed Academy in elke training aan bod.

 

De trainingen zorgen voor:

  • Meer snelheid

  • Meer kracht

  • Meer flexibiliteit

  • Verbeterde motorische vaardigheden

  • Verbeterde coördinatie 

  • Verbeterde proprioceptie

  • Meer zelfvertrouwen

 

Bij het starten met trainen wil ik een goed beeld krijgen van waar de atleet staat, daarom begint elke atleet met tests. Daarna doen we periodieke tests zodat we kunnen zien waar we progressie boeken en waar er nog meer aandacht aan besteed moet worden. 

 

Bij de small group training zijn dit vooral tests vanuit fysieke activiteit. Zoals sprints en sprongen.  

 

Bij private- en semi private training is het doel met uw kind, ervoor te zorgen dat hij/zij optimaal beweegt zonder belemmeringen. Daarom doen we naast de tests vanuit fysieke activiteit ook nog bewegingsanalyses. Van hieruit kan ik een passend programma creëren  om het lichaam in balans te brengen en van daaruit progressieve stappen te maken in hun atletische ontwikkeling.

 

Is uw interesse gewekt? Meld u dan aan voor een proefles om te ervaren wat ik voor uw kind kan doen. 

bottom of page