top of page
Speed Academy | Body Reinforcement

Wilt u ook uw kind helpen beter te worden  in zijn/haar sport, maar weet u niet hoe?

Soms is constant focussen op de sport zelf niet de oplossing.

Het is wetenschappelijk bewezen dat kinderen die eenzijdig sporten minder kans maken op een profcarrière. Eenzijdige beweging zorgt ervoor dat het lichaam niet volledig wordt gebruikt en motorische vaardigheden minder ontwikkeld zijn. Dit maakt de kans op latere blessures groter.

Daar tegenover is er bewezen dat kinderen die verschillende sporten doen, meer kans maken op een carrière in de sport. Maar hoe komt dat? Het blijkt dus dat deze kinderen meer motorische vaardigheden ontwikkelen, omdat zij door de verschillende sporten over alle vlakken bewegen (sagitaal, frontaal, transversaal). En ze hebben daardoor de mogelijkheid om verschillende spiergroepen te gebruiken en te versterken, wat hun risico op blessures verkleint.

 

Studies hebben aangetoond dat het beoefenen van meerdere sporten ook de snelheid en behendigheid van kinderen verbetert. Bij Speed Academy doe je niet allemaal verschillende sporten, maar bewegen de kids in alle richtingen en leren ze hun spieren optimaal te gebruiken en dit verbetert hun snelheid, kracht en behendigheid.

Speed Academy | Body Reinforcement

Verbeter je snelheid

Speed Academy | Body Reinforcement

Verklein de kans op blessures

Maak stap voor stap progressie

Speed Academy | Body Reinforcement

Mijn naam is Rodney en ben sinds 2012 actief als trainer. Vroeger heb ik aan atletiek gedaan en gevoetbald wat ik beiden erg leuk vond maar mijn grootste passie was voetbal. En dat is het nog steeds. Daarnaast heb ik als trainer zijnde een passie voor beweging ontwikkeld.

 

Ik ben als trainer gestart met de reden om voetballers in Nederland fysiek sterker te kunnen maken. Maar toen ik mijn diploma’s voor personal training heb behaald was dat niet het eerste wat ik deed. Ik trainde vooral mensen die wilden trainen om spieren op te bouwen of af te vallen. Trainen van een voetballer/atleet vergt namelijk een heel andere aanpak. En ik vond dat ik daarvoor meer ervaring en kennis nodig had over het lichaam en over beweging.

 

De afgelopen jaren ben ik me gaan focussen op fysieke training voor atleten, sprint technieken en loop training voor atleten. En met de kennis die ik heb vergaard heb ik besloten Voetbal Athletes op te zetten. 

 

Mijn doel met Voetbal Athletes is om voetballers en voetbalsters fysiek completer te maken, zodat ze beter kunnen presteren op het veld qua snelheid, kracht en behendigheid. Maar nog belangrijker om de kans op blessures te verkleinen. Vooral nu in deze tijd is het naar mijn mening van groot belang, omdat kinderen en jongeren tegenwoordig minder buiten spelen of hebben gespeeld en hierdoor een bepaalde motorische ontwikkeling missen. Het is mijn missie om zoveel mogelijk kinderen in Nederland te helpen beter te bewegen, maar vooral zich zelfverzekerder voelen in en met hun lichaam.

 

Wil je meer weten of heb je nog vragen stuur me dan gerust een bericht via WhatsApp!

10+ jaar

Ervaring als trainer

Persoonlijk

Echt persoonlijke aandacht voor uw kind

100%

Inzet om uw kind te helpen groeien

AANMELDEN

Geslacht
Waar gaat de interesse naar uit?

Bedankt voor uw aanmelding. Ik neem zo spoedig mogelijk contact met u op.

bottom of page